Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου υλοποιήσαμε δράσεις για το περιβάλλον με τη βοήθεια του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών του Δήμου Λαγκαδά. Μας επισκέφθηκε η κ. Υφαντίδου Ιωάννα και ενημέρωσε τα παιδιά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και των λιμνών της περιοχής μας (Βόλβη και Κορώνεια). 

 
Ας δούμε πως περιγράφει την δράση η μαθήτριά μας Μυτιληνού Καλλιρόη

Τι κάναμε την Παρασκευή στο σχολείο

 Που λέτε λοιπόν την Παρασκευή ήρθε στο σχολείο μας μία κυρία από το περιβαλλοντολογικό κέντρο  Κορώνιας-Βόλβης και μας μίλησε σχετικά με τα ζώα που ζουν εκεί,κυρίως όμως τα πουλιά. Μας είπε κάποιες ονομασίες τις οποίες τις  ξέραμε ήδη.  Όπως: Σταχτοτσικνιάς, Πετροχελιδόνι,Πελαργός,Πελεκάνος,Φλαμίγκο κ.α. Μας είπε όμως και άλλες ονομασίες τις οποίες δεν ξέραμε καν ότι υπάρχουν! Όπως: Νανόκυκνος, Αγριόκυκνος, Ασπρομέτωπη Χήνα, Νανόχηνα κ.α. Μας είπε επίσης ότι τα Φλαμίγκο ήρθαν απο τότε που η λίμνη Κορώνια μολύνθηκε γιατί αυτά έχουν συνηθίσει να ζουν σε βρόμικα νερά.

Ουφ ! Πιάστηκε το χέρι μου! Δεν μπορώ να γράψω άλλο! Αλλά εσείς δείτε τις παρακάτω εικόνες μήπως και σας μείνει τίποτα στο μυαλό!

                       

 

 

 

Στη συνέχεια στην αυλή του Σχολείου έκαναν σχετικές κατασκευές. Είχαμε επίσης και χαριστικό παζάρι, για άλλη μια φορά συγκεντρώθηκαν διάφορα ρούχα, παπούτσια και αντικείμενα που μοιραστήκαμε μεταξύ μας.

Μην ξεχνάμε ότι αυτό που δεν είναι χρήσιμο σε μένα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε κάποιον άλλο.