2012-13

Τα παιδιά της Στ τον Μάρτιο του 2013 έκαναν μια ωραία πρόταση, να ομορφύνουμε την αυλή  μας που ήταν άχρωμη και άοσμη. Σκεφθήκαμε τρόπους για να το  κάνουμε αυτό και καταλήξαμε στα εξής: 

  • να βάλουμε καινούργια παγκάκια
  • να βάψουμε παλιά ελαστικά και να φυτέψουμε λουλούδια
  • να βάψουμε τα κάγκελα
  • να βάψουμε το τοιχάκι κάτω από τα κάγκελα
  • να ζωγραφίσουμε το τοιχάκι κάτω απο τα κάγκελα

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Action Aid λάβαμε μέρος στη δράση "Όλα τα Παιδιά του Κόσμου Χρειάζονται Δασκάλους". Συμμετείχαν οι μαθητές του ΣΤ1 και Στ2 και η συνεργασία τους ήταν απολαυστική και δημιουργική.

Την  Παρασκευή 24 Μαΐου μάθαμε χορό!!!!. Ήρθε στο Σχολείο μας ο διάσημος Αμερικάνός χορευτής Junius Brickhouse. Ευγενικός, ομιλητικός και ευδιάθετος έδωσε συνέντευξη στους μαθητές μας, που ήταν άριστα προετοιμασμένοι, με συγκεκριμένες και πολύ στοχευμένες ερωτήσεις στα αγγλικά φυσικά,και έκανε μικρή επίδειξη των ικανότήτων του. Στη συνέχεια έδειχνε βήματα και παρότρυνε τα παιδιά να συμμετέχουν. Ανακαλύψαμε πολλά χορευτικά ταλέντα....

Oι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ τάξης μαζί με τη δασκάλα Ιωάννα Κατσαρού αποτ ην αρχή της σχολικής χρονιάς αποφάσισαν να ανεβάσουν θεατρική παράσταση. ξεκίνησαν με θεατρικό παιχνίδι, έχτισαν τους ρόλους, έκαναν πρόβες, έφτιαξαν σκηνικά, και κοστούμια και στο τέλος της χρονιάς, παρουσίασαν την παράστασή τους στο σχολείο πραγματοποιώντας 4 παραστάσεις (για παιδιά, για γονείς, για φίλους και στα πλαίσια του Φεστιβάλ παιδείας). Το έργο ήταν ο ΓΑΤΟΚΗΠΟΣ της Νόπης Τσιτλακίδου.

ΑΓΡΙ_ΑΝΘΡΩΠΟΙ (Αρκτούρος 2-3 Απριλίου)

Οι εθελόντριες του Αρκτούρου κ.κ. Σάλιαρη Γεωργία, Παπαχρήστου Βασιλική και Χατζηγιαννίδου Ιωάννα, όντας άρτια προετοιμασμένες, αλλά και με φοβερή μεταδοτικότητα και αλληλεπίδραση με τους μαθητές μας (σαν έμπειρες δασκάλες), στα πλαίσια του Προγράμματος «Οι Αγρι-άνθρωποι, πολίτες του Μέλλοντος» μετέφεραν στα παιδιά απλουστευμένα και κατανοητά, σημαντικές πληροφορίες για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους, για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και τους τρόπους διαχείρισής τους. Η παρουσία τους ήταν πραγματικά πολύτιμη για όλους εμάς.

ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΤΕ!!!!

Σε μια απλή και συγκινητική εκδήλωση τιμήσαμε και φέτος την ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η Δασκάλα κ. Χρύσα Μιχαλούδη φρόντισε να μιλήσει στις ψυχές μας α) με τον λόγο που εκφώνησε, β) με την απαγγελία ποιημάτος απο τη μικρή μαθήτρια Ουγκρενίδου Ανθούλα που ήταν ντυμένη με παραδοσική φορεσιά αλλά και γ) καλώντας τον εξαίρετο Ελληνοπόντιο κ. Χαλκίδη Γεώργιο να τραγουδήσει αποσπάσματα τραγουδιών των χαμένων πατρίδων. Δάκρυσαν τα μάτια ποντίων και μη..

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου επισκέφθηκε το Σχολείο μας κλιμάκιο της Χαρτογραφικής Υπηρεσίας. Τα στελέχη του Αρχείου Χαρτών κκ. Παζαρλή Μαρία και Δανιήλ Ελπίδα, με εξαιρετικό υλικό, αλλά και με φοβερή μεταδοτικότητα και αλληλεπίδραση με τους μαθητές μας (σαν έμπειρες δασκάλες), στα πλαίσια του εκπαιδευτικών προγραμμάτων α) «Πώς φτιάχνουμε τους χάρτες» και β) «Η χάρτα του Ρήγα στον ψηφιακό κόσμο» μετέφεραν στα παιδιά απλουστευμένα και κατανοητά, σημαντικές πληροφορίες για την ενημέρωση τους σχετικά με τους χάρτες, την αξιοποίηση και τη χρήση τους.

Σας ευχαριστούμε!!

Στις 23 Μαΐου στο σχολείο μετά το πέρας των μαθημάτων οι εκπαιδευτικοί γίναμε μαθητές. Η ιατρός κ. Καραούλη Κωνσταντίνα, όντας άρτια προετοιμασμένη, αλλά και με μεγάλη μεταδοτικότητα μας μετέφερε απλουστευμένα και κατανοητά, σημαντικές πληροφορίες για την παροχή Α βοηθειών σε μαθητές αλλά και ενήλικες. Η παρουσία της ήταν πραγματικά πολύτιμη για όλους μας.

 

 

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 εορτάστηκε με λαμπρότητα η Επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά. Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες εκπροσώπησαν το Σχολείο στην πανηγυρική λειτουργία που τελέστηκε στην ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά.

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για το σχολικό έτος 2012-2013.

Στο ξεκίνημα των μαθημάτων, οι μαθητές της Στ΄ τάξης κράτησαν για ακόμη μια χρονιά την σχολική παράδοση. Καλωσόρισαν τους καινούριους μαθητές του σχολείου.

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας προσέφερε βασιλόπιτες σε όλες τις τάξεις.

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε το Σχολείο μας Πυροσβεστικό όχημα με τριμελές πλήρωμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λαγκαδά.  Η ομάδα των πυροσβεστών με απλά και κατανοητά λόγια έδωσαν στα παιδιά συμβουλές και πολύτιμες γνώσεις για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση φωτιάς.

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 επισκέφθηκε το Σχολείο μας η ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης. Με εξαιρετική διάθεση και πολύ χαμογελαστοί οι παίκτες "γέμισαν" τους χώρους του σχολείου,