2014-15

Η Δ τάξη ανέβασε θεατρικό έργο με αποσπάσματα από έργα του Αριστοφάνη

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 πήγαμε στο ΝΟΗΣΙΣ όπου συμμετείχαμε στο 7ο Συνέδριο Πληροφορικής της Κεντρικής Μακεδονίας.  Εκεί παρουσιάσαμε μια ταινία μικρού μήκους, την οποία φτιάξαμε μόνοι μας με τίτλο «Δεν είναι το ίδιο». Το θέμα της ταινίας είναι η εξάρτηση των νέων από το διαδίκτυο. Ένα παιδί ψάχνει απεγνωσμένα για παρέα, όμως όλοι οι συμμαθητές του είναι απασχολημένοι στο διαδίκτυο και κανείς δεν τον παίζει. Τελικά μετά από μια συζήτηση όλοι συνειδητοποιούν τι συμβαίνει και αρχίζουν να παίζουν, να χορεύουν και να διασκεδάζουν όλοι μαζί.

Η 6 Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας. Στο Σχολείο μας καθημερινά δίνεται αυτή η μάχη ώστε  το σχολείο να είναι τόπος χαράς για το κάθε παιδί ξεχωριστά.

 

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου από τις 8.30 έως τις 10.30 όσοι από τους μαθητές μας επιθυμούσαν, συμμετείχαν στο διαγωνισμό μαθηματικών "Ο Μικρός Ευκλείδης". Στη φωτογραφία που ακολουθεί διακρίνονται η συγκέντρωση και η πνευματική προσπάθεια που καταβάλλουν οι μαθητές, μια που τα θέματα φέτος ήταν δύσκολα....

 

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 εορτάστηκε η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε πάνω από 100 χώρες, με συντονιστή το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE. Το σχολείο μας ήταν «Πρεσβευτής» της ημέρας αυτής, με τις εξής δράσεις:

  • Η τάξη Ε? δημιούργησε αφίσες για το ασφαλές διαδίκτυο, με ειδικό λογισμικό επεξεργασίας εικόνας, οι οποίες θα είναι σύντομα έτοιμες και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας
  • Η τάξη ΣΤ? έγραψε σενάριο και ξεκίνησε τη διαδικασία δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα την εξάρτηση από το διαδίκτυο  
  • Οι υπόλοιπες τάξεις ενημερώθηκαν για το ασφαλές διαδίκτυο με την προβολή βίντεο και την εκπόνηση δραστηριοτήτων από την ιστοσελίδα www.saferinternet.gr, που είναι ο επίσημος διοργανωτής του εορτασμού στην Ελλάδα.

Οι δασκάλες της Β τάξης με μεγάλο κέφι και μεράκι και πολλή δουλειά κατασκεύασαν χειροποίητες μάσκες με γύψο. Ήταν αληθινά κομψοτεχνήματα και δόθηκαν στους μαθητές μας. 

Καμαρώσαμε τους μαθητές μας και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς κ.κ. Δημήτρη Πέτρου, Ιωάννα Κατσαρού και Μερόπη Τσίλιου, Μερόπη,στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου!!!!

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το Σχολείο μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ.κ. Ιωάννης, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Δήμτσα. Μοίρασαν σε όλους τους μαθητές μας όμορφες πάνινες τσάντες που είχαν σχολικό υλικό (τετράδια, μπογιές, μολύβια). Το υλικό ήταν δωρεά Ελλήνων ομογενών της Αμερικής. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στη σύλληψη, υλοποίηση και οργάνωση της δράσης. 

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου υλοποιήσαμε δράσεις για το περιβάλλον με τη βοήθεια του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών του Δήμου Λαγκαδά. Μας επισκέφθηκε η κ. Υφαντίδου Ιωάννα και ενημέρωσε τα παιδιά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και των λιμνών της περιοχής μας (Βόλβη και Κορώνεια). 

 
Ας δούμε πως περιγράφει την δράση η μαθήτριά μας Μυτιληνού Καλλιρόη

Τι κάναμε την Παρασκευή στο σχολείο

 Που λέτε λοιπόν την Παρασκευή ήρθε στο σχολείο μας μία κυρία από το περιβαλλοντολογικό κέντρο  Κορώνιας-Βόλβης και μας μίλησε σχετικά με τα ζώα που ζουν εκεί,κυρίως όμως τα πουλιά. Μας είπε κάποιες ονομασίες τις οποίες τις  ξέραμε ήδη.  Όπως: Σταχτοτσικνιάς, Πετροχελιδόνι,Πελαργός,Πελεκάνος,Φλαμίγκο κ.α. Μας είπε όμως και άλλες ονομασίες τις οποίες δεν ξέραμε καν ότι υπάρχουν! Όπως: Νανόκυκνος, Αγριόκυκνος, Ασπρομέτωπη Χήνα, Νανόχηνα κ.α. Μας είπε επίσης ότι τα Φλαμίγκο ήρθαν απο τότε που η λίμνη Κορώνια μολύνθηκε γιατί αυτά έχουν συνηθίσει να ζουν σε βρόμικα νερά.

Ουφ ! Πιάστηκε το χέρι μου! Δεν μπορώ να γράψω άλλο! Αλλά εσείς δείτε τις παρακάτω εικόνες μήπως και σας μείνει τίποτα στο μυαλό!

                       

 

 

 

Στις 6 Οκτωβρίου ήταν η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι». Το σχολείο μας έχει και στο παρελθόν πραγματοποιήσει ανάλογες δράσεις (ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι μαθητές μας έχουν και μπλουζάκια με το σύνθημα όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι).