2010-11

Για να μαθαίνουν οι μικροί αλλά και να θυμόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι, την Πέμπτη 19 Μαϊου αποτίσαμε φόρο τιμής στη μνήμη των χιλιάδων ελλήνων ποντίων που εξολοθρεύθηκαν απο τους τούρκους.

Λίγο πριν απο τις διακοπές του Πάσχα λάβαμε μια ενημέρωση απο τους Γιατρούς του Κόσμου. Ζητούσαν φάρμακα για το Πολυιατρείο τους στη Θεσαλονίκη που βρίσκεται στην οδό Ίωνος Δραγούμη.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 6.30 μμ. στη μαθητική βιβλιοθήκη του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση

με θέμα: Διαδίκτυο και ασφάλεια: Λύκος ή αρνάκι;

Στις 13 Δεκεμβρίου άνοιξε τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι που οργανώθηκε απο τους δασκάλους και τους μαθητές του Σχολείου μας με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τον εξοπλισμό της νέας σχολικής βιβλιοθήκης.

 

Από την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου (με δυνατότητα παράτασης εάν απαιτηθεί) στο ισόγειο του σχολείου θα λειτουργήσει Χριστουγεννιάτικο παζάρι με δημιουργίες μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και προσφορές γονέων/κηδεμόνων.

 

Το Σχολείο μας ενημερώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά από το Σεβασμιώτατο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Τασιά, παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Καραγιάννη. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!! 

Λίγο πριν απο τις Απόκριες ήρθαν στο σχολείο δυο κλόουν. Μαζευτήκαμε όλοι στο θεατράκι μας και περάσαμε υπέροχα με όλα τα παιχνίδια, τα χορευτικά, τις μιμήσεις και τα αστειάκια που μας έκαναν.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 αρκετοί μαθητές/τριες μας έλαβαν μέρος στο λαϊκό δρόμο για την υγεία που οργάνωσε το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Λαγκαδά.

Σκοπός της γλωσσικής διδασκαλίας, σύμφωνα με το Α.Π.Σ. είναι: «Να κάνουμε τον μαθητή ικανό να παράγει λόγο αποτελεσματικό και κατάλληλο για κάθε ειδική περίσταση επικοινωνίας.» Έτσι λοιπόν στην ΣΤ1 τάξη εκτός από την χρήση των σχολικών εγχειριδίων χρησιμοποιήθηκαν λογοτεχνικά κείμενα που είχαν σκοπό να συν-κινήσουν τους μαθητές αλλά παράλληλα να γνωρίσουν οι μαθητές τον αφηγηματικό και περιγραφικό λόγο.

Με καράβι την παιδικότητα και πανιά την φαντασία ξεκίνησε μια περιπέτεια στην τάξη μας. Αξιοποιώντας το θεατρικό παιχνίδι και όσα αυτό προσφέρει, γίναμε ναυαγοί σε ένα φανταστικό νησί που το φτιάξαμε στην ώρα των τεχνικών.