Στις 6 Οκτωβρίου ήταν η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι». Το σχολείο μας έχει και στο παρελθόν πραγματοποιήσει ανάλογες δράσεις (ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι μαθητές μας έχουν και μπλουζάκια με το σύνθημα όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι).


Στα πλαίσια της εκδήλωσης υλοποιήθηκε στο σχολείο το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Ολυμπιακό Μουσείο ?. πάει Σχολείο». Κλιμάκιο του Ολυμπιακού Μουσείου βοήθησε τους μαθητές μας να έρθουν, με βιωματικό τρόπο, σε επαφή με αθλήματα που δεν γνώριζαν όπως η τοξοβολία, ο ακοντισμός και η σφαιροβολία καθιστών που είναι άθλημα της παραολυμπιάδας.

Συγχρόνως οι μαθητές συμμετείχαν σε κινητική δραστηριότητα που οργάνωσαν οι καθηγητές φυσικής αγωγής του Σχολείου μας κ.κ. Πέτρου Δημήτρης και Ζάλογγος Παναγιώτης και αποσκοπούσε στην κατανόηση των «δυσκολιών» που αντιμετωπίζουν άτομα με προβλήματα όρασης.
Eπιπλέον οι μαθητές των μεγάλων τάξεων δημιούργησαν σχετικές εικαστικές συνθέσεις με τη βοήθεια και καθοδήγηση της κ. Μερόπης Τσίλιου και της κ. Τάνιας Κεδίκογλου.

Η μέρα ολοκληρώθηκε όταν τα παιδιά παρέλαβαν τα μετάλλιά τους. Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά.

Ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στα δύο πρώτα άρθρα αναφέρεται: «όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης. Κάθε άνθρωπος δικαιούται αν επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση».

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ - ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ