Στις 17 Νοεμβρίου, το σχολείο μας γιόρτασε τη γιορτή του Πολυτεχνείου, που τη διοργάνωσαν τα δύο τμήματα της Ε? Τάξης. Aποφασίσαμε να ανεβάσουμε μία πολύ μουσική και συναισθηματική γιορτή, όπως κάθε χρόνο.

Προτού να βγούμε στη σκηνή, είχαμε πολύ άγχος επειδή είχε έρθει πολύς κόσμος για να δει τη γιορτή και είχαμε πανικοβληθεί. Όταν όμως ανεβήκαμε στη σκηνή, ξαφνικά ο φόβος, η αγωνία και το άγχος εξαφανίστηκαν. Αυτό συνέβη διότι εκείνη τη στιγμή είχαμε μπει στο πετσί του ρόλου και δεν σκεφτόμασταν τίποτα παρά μόνο τη σειρά που εμφανιζόμασταν, τα λόγια μας και τα συναισθήματα που έπρεπε να βγάλουμε ως μικροί ηθοποιοί. Αφού τελείωσε η παράσταση, νιώθαμε ανακούφιση επειδή καταφέραμε να τελειώσουμε τη γιορτή χωρίς λάθη.  Επίσης νιώθαμε χαρά που μπορέσαμε να διδάξουμε και συγκινήσουμε τους θεατές. Τέλος, η γιορτή μας άρεσε πάρα πολύ, όχι μόνο γιατί περάσαμε υπέροχα αλλά και γιατί οι κόποι μας ανταμείφθηκαν αφού οι θεατές ήταν ενθουσιασμένοι και μας χειροκροτούσαν ασταμάτητα  (Ιωάννα Αντωνιάδου).

17 Νοεμβρίου 1973

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου άρχισε το Νοέμβριο του 1973. Το Πολυτεχνείο ήταν το αποκορύφωμα του Αντιδικτατορικού αγώνα και σήμανε την αρχή το τέλους της Χούντας

. Από εκεί άρχιζαν όλες οι διαφοροποιήσεις.

Η αναγκαιότητα για αγώνα είχε ριζώσει στην πλειοψηφία του φοιτητικού κινήματος από το 1972. Φοιτητές άρχισαν να ζητούν ελεύθερες εκλογές στα πανεπιστήμια αφού μέχρι τότε οι φοιτητικοί σύλλογοι διοικούνταν από μέλη διορισμένα από τη δικτατορία.

Στις 14 Φεβρουαρίου 1973 προκλήθηκαν αντιδράσεις ενάντια στο νόμο, που ήθελε να επιβάλλει η χούντα και έλεγε ότι η στράτευση των φοιτητών ήταν υποχρεωτική.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 1973, οι φοιτητές της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο με σύνθημά τους το "Ψωμί -Παιδεία-Ελευθερία-Εθνική Ανεξαρτησία". Η αστυνομία είχε ήδη πάρει θέση γύρω από το κτίριο.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 1973, πλήθη λαού, ανάμεσά τους εργάτες και μαθητές, καταφτάνουν στο Πολυτεχνείο. Στο κτίριο λειτούργησε ο πειρατικός σταθμός του Πολυτεχνείου "Εδώ Πολυτεχνείο. Σας μιλάει ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πολυτεχνείου. Η χούντα θα πέσει από το λαό", φώναζαν οι φοιτητές.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 1973. Πάνω από 150.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το Πολυτεχνείο και φώναζαν μαζί με τους φοιτητές "Κάτω η χούντα". Πρώτος στόχος του δικτατορικού καθεστώτος ήταν η διάλυση της λαοθάλασσας.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 1973, λίγο μετά τα μεσάνυχτα εμφανίστηκαν τα πρώτα τανκ. Οι φοιτητές ζήτησαν από τους φαντάρους να μην τους πειράξουν αλλά για κακή τους τύχη, στις τρεις τα ξημερώματα διατάχθηκε η έφοδος των τανκ τα οποία γκρέμισαν την πύλη και πάτησαν πολλούς ανθρώπους. Έγιναν συλλήψεις. Μισή ώρα αργότερα στο Πολυτεχνείο δεν είχε μείνει κανείς. Ήταν η αρχή του τέλους, που όμως οδηγούσε στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στην εθνική ανεξαρτησία