Μαγευτική η πρώτη συμμετοχή του Μουσικού συνόλου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά στη 19η Χορωδιακή Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου.

 

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στη 19η Χορωδιακή συνάντηση δημοτικών σχολείων που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου, την Τρίτη 8 Απριλίου 2014, στις 8 το βράδυ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου. 

 

Η αίθουσα γέμισε με μουσική και με τις γλυκές φωνές των παιδιών μας. Μεταλλόφωνα, κιθάρες, ακορντεόν, πιάνο και άλλα μουσικά όργανα συνόδευαν τις παιδικές φωνές και γέμισαν τις καρδιές όλων των παρευρισκόμενων με την αγάπη που μετέδιδαν για τη μουσική.

Πάνω από 200 μικροί καλλιτέχνες ? χορωδοί παρέλασαν απ? την εξέδρα του Σχολείου, παρουσιάζοντας προγράμματα που αποτελούνταν κυρίως από ελληνικά έντεχνα και παραδοσιακά χορωδιακά τραγούδια. Στο τέλος της βραδιάς όλες οι Χορωδίες τραγούδησαν ομαδικά πλημμυρίζοντας την αίθουσα με χαρούμενες νότες. 

Στοίχοι του Οδυσσέα Ελύτη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Νίκου Γκάτσου και πολλών άλλων σπουδαίων Ελλήνων μας ταξίδεψαν από τη Σμύρνη ως την Κεφαλλονιά και από τη Μακεδονία ως την Κύπρο.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άρτια εκδήλωση, στους δάσκαλους Μουσικής για την επιλογή των υπέροχων τραγουδιών αλλά και στους μικρούς χορωδούς που μας έκαναν πραγματικά να δακρύσουμε από περηφάνια, να διασκεδάσουμε και να τους χαρίσουμε το πιο δυνατό μας χειροκρότημα. Μπράβο!  

 

 

Στη χορωδία του Σχολείου συμμετείχαν Στράντζαλης Νεοκλής, Χριστόφορος Τσιτσιλιάγκος, Πούλιος Δημήτρης, Τσομπάνης Στυλιανός, Κουλαξής Γιώργος, Στράτος Βασίλης, Σαρίκος Αντώνης, Καπετάνκώστα Κυριακή, Μητιληνού Καλλιρόη, Κυριακίδου Ελένη, Ηλιάδης Φιλήμων, Μαυρίδου Αγγελική, Ιωαννίδου Ιωάννα.

Μαέστρος Τσιμπραγός Γιώργος