Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο

Μια υπέροχη μέρα για όλα τα παιδιά ήταν η επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Η δυνατότητα που δόθηκε στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τα ευρήματα των αρχαιολόγων, αλλά και μέσα από το παιχνίδι να γίνουν τα ίδια  αρχαιολόγοι και να προσπαθούν, με βάση τις γνώσεις τους, να μαντέψουν σε ποιο θεό ανήκει το κάθε έκθεμα του Μουσείου, ήταν  ιδιαίτερη εμπειρία. Αλήθεια  πόσα παιδιά στον κόσμο έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν την ιστορία τους ανάμεσα σε εκθέματα των προγόνων τους;

Επίσκεψη στο σχολείο μας της θεατρικής ομάδας καλειδοσκόπιο

Στις  31-03  η Α και η Γ τάξεις του σχολείου  μας  δέχθηκαν την  θεατρική ομάδα ?καλειδοσκόπιο? και συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα όπως η αποδοχή του διαφορετικού  και η περιβαλλοντική αγωγή. Η ομάδα με αφόρμηση του θεατρικού έργου ?όνειρο καλοκαιρινής νύχτας? έκανε διάδραση με τα παιδιά και προσπάθησε να τα κάνει να έρθουν σε ενσυναίσθηση σχετικά με τα αισθήματα των ηρώων του έργου και να δεχθούν το διαφορετικό. Επίσης προσπάθησε να τα ευαισθητοποιήσει και να παίξει μαζί τους για να αισθανθούν την αξία της ανακύκλωσης.

  

 ?Τα μαγικά μαξιλάρια? του Ευγένιου Τριβιζά επέλεξαν να δουν οι τάξεις Α και Γ του Σχολείου μας.

Στο θέατρο Ολύμπιον που μας φιλοξένησε με τόση αγάπη περάσαμε καταπληκτικά.  Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό το υπέροχο θεατρικό έργο και να φωνάξουν κι αυτά μαζί με τους ήρωες ?Κάτω ο Αρπατίλαος? γιατί τα παιδιά πρέπει να κάνουν όνειρα και κανένας δεν μπορεί να τα εμποδίσει. Στην  θεατρική παράσταση τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και έπαιξαν με τους ηθοποιούς .

 

Επίσκεψη στα Μακεδονικά Τέμπη

 

Στα Μακεδονικά Τέμπη υπάρχει μια υπέροχη φάρμα με πολλά ζώα αλλά κυρίως άλογα. Το όνομά της Απολλώνια Ίλη.  Εκεί πήγαμε με τα παιδιά της Γ τάξης του σχολείου μας.  Αφού μας ξενάγησαν στο χώρο ύστερα μας έκαναν μια επίδειξη πώς γινόταν το όργωμα και η σπορά τα παλιά χρόνια όταν οι άνθρωποι είχαν για βοηθό τους μονάχα τα ζώα. Πόσο πολύ έχουν βοηθήσει τα ζώα τον άνθρωπο! Πραγματικά γνωρίσαμε πόσο δύσκολο ήταν να δουλεύει άνθρωπος και ζώο κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ύστερα χωριστήκαμε σε ομάδες και τα παιδιά του ενός τμήματος έπαιζαν περιβαλλοντικά παιχνίδια ενώ τα παιδιά του άλλου  τμήματος έκαναν  ιππασία! Τι υπέροχη  εμπειρία!!!

Στο τέλος μας έκαναν επίδειξη από τον τρόπο που εκπαιδεύονται τα άλογα για αγώνες και εντυπωσιαστήκαμε από την δύναμη και την γρηγοράδα που είχε ένα μαύρο αρσενικό άλογο που μας έκανε όλους να το χειροκροτούμε με θαυμασμό. Όταν επιστρέψαμε ήμαστε όλοι κουρασμένοι αλλά γεμάτοι από την όμορφη ημέρα που περάσαμε.