Το σχολείο μας έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Παιδείας 2011 που  διοργάνωσε ο Δήμος Λαγκαδά,

με την χορευτική ομάδα που αποτελούνταν από τα παρακάτω παιδιά της ΣΤ τάξης: Zαγγελίδου Σοφία, Γερεμπακάνη Ευαγγελία, Στεφανή Θένια, Ταχματζίδου Σοφία, Αντωνιάδου Χριστίνα, Λιάπη Εύη, Φράνκο Μεσκούρτι, Παπαελευθερίου Γιάννη, Βλαχούδη Θωμά και Μπάκο Βαγγέλη. Την προετοιμασία των παδιών καθώς και την επιλογή των χορών έκανε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλης Σαρακίνου. Τα παιδιά μας χόρεψαν όμορφα τους παρακάτω χορούς:

Συρτός. Ο γνωστός μας Καλαματιανός που σε διάφορες παραλλαγές χορεύεται σε όλη την Ελλάδα.Έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και είναι ο μόνος χορός που σώζεται με την παλιά του ονομασία.

Ζωναράδικος. Λέγεται έτσι γιατί οι χορευτές πιάνονται από τα ζωνάρια. Χορεύεται στην Θράκη

Κοφτός. Χορεύεται στην Ήπειρο. Το όνομά του προέρχεται από το απότομο σταμάτημα της μουσικής κάθε 22 βήματα.

Φυσούνι. Γυναικείος χορός που χορεύεται στην Πρέβεζα και πήρε το όνομά του από τον αέρα που φυσάει εκεί η το ανέμισμα που κάνουν οι φούστες.

Αι-Γιώργης. Χορός κυκλικός, γυναικείος που χορεύεται στην Κέρκυρα με το τραγούδι «Κάτω στον Αι- Γιώργη, στο κρύο το νερό, σκοτώσανε τον Γιάννη, τον ακριβό υιό».

Ομάλ. Χορός του Πόντου.

Τράτα. Νησιώτικος συρτός, εύθυμος και ζωηρός χορός. Αναφέρεται στην κύρια ασχολία των κατοίκων των νησιών μας, το ψάρεμα.

Η εκδήλωση έγινε την Δευτέρα 30 Μαϊου το απόγευμα σε χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά