Η επίσκεψη των μικρών μαθητών την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Μουσείο αποδείχθηκε ανώτερη των προσδοκιών μας.

 

Η υπεύθυνη του προγράμματος μας υποδέχθηκε με ευγένεια και καλή διάθεση κι αφού τα παιδιά τακτοποίησαν τα πράγματά τους, συγκεντρωθήκαμε σε χώρο που περιβαλλόταν από εποπτικό υλικό, σχετικό με τους Ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας. Με την βοήθεια ερωτήσεων αναλύθηκαν, με ευχάριστο τρόπο, έννοιες σχετικές με τους Ολυμπιακούς αγώνες στην αρχαιότητα: νίκη, κότινος (στεφάνι ελιάς), αγώνας, στάδιο, κ.α.. Σχολιάστηκε ποιοι συμμετείχαν στους ολυμπιακούς αγώνες, τι φορούσαν, που γίνονταν κ.λπ.

Ένας ήρωας-ξεναγός ο Πρωτεσίλαος (χειρόκουκλα) μας οδήγησε στο χώρο με τα αντίγραφα αγγειογραφιών, αγαλματιδίων και αγγείων με θέματα εμπνευσμένα από τους ολυμπιακούς αγώνες στα αρχαία χρόνια . Τα παιδιά, παρατηρώντας τις απεικονίσεις, σχολίασαν τα αθλήματα και ό τι γνώριζαν γι?αυτά.

Κατόπιν πήγαμε στο χώρο με αναφορές στους ολυμπιακούς αγώνες της σύγχρονης εποχής. Οι μικροί μαθητές μας έκαναν τις συγκρίσεις, τις αντιστοιχίσεις κι εντόπισαν διαφορές σ΄ότι αφορά τα εργαλεία, την ένδυση, τους συμμετέχοντες. Είδαν από κοντά: ακόντιο, δίσκο, στολές αθλητών, πιστόλι εκκίνησης, κοντάρι, σκυτάλες, εμπόδια, σκάμμα, μασκότ, κ.α.

Στο τέλος τα παιδιά δημιούργησαν τον δικό τους δίσκο με χάρτινα πιάτα τα οποία χρωμάτισαν.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα έριξαν δίσκο σε χώρο που προσομοίαζε σε γήπεδο.

Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία.